Lid worden van onze organisatie!

Als lid van onze organisatie geniet je van talrijke voordelen. Voor het bedrag van 15 euro (of 18 euro voor buitenlandse leden) ontvangt u:

  • een fokkerskaart die u de mogelijkheid geeft om uw dieren tentoon te stellen;
  • een fokkersboek waarin per ras en per kleurslag alle aangesloten Vlaamse fokkers van neerhofdieren opgesomd staan met hun contactgegevens; Vlaamse fokkerskaarthouders krijgen het fokkersboek vanaf 2016 thuisgestuurd, buitenlanders ontvangen het via hun vereniging.
  • vier nummers ons tijdschrift: Het Vlaams Neerhof.

Verder kan u als lid bij ons de officiële merktekens bestellen en mag u gratis adverteren in de Vraag & Aanbod-sectie van Het Vlaams Neerhof.

Om lid te worden, moet u zich eerst lid maken van een (of meerdere) van onze aangesloten verenigingen. De lijst van aangesloten verenigingen vindt u hier. U kan ofwel kiezen voor een club dicht bij u in de buurt, ofwel een speciaalclub die eventueel zijn zetel heeft in een andere provincie dan diegene waar u woont.

Wanneer u lid bent van een aangesloten vereniging kan u via de secretaris van die vereniging een fokkerskaart aanvragen via dit aanvraagformulier (als pdf - als Word-document). U krijgt dan een individueel nummer toegewezen dat verwijst naar het jaar van geldigheid, de provincie waar je woont, de aangesloten vereniging en uw eigen unieke stamnummer, zijnde de laatste vier cijfers. Wanneer het de eerste keer is dat u een fokkerskaart aanvraagt, zal u een stamnummer toegewezen krijgen. De daaropvolgende jaren moet u dit stamnummer telkens opnieuw invullen op uw aanvraagformulier.

Let op, je hebt de keuze tussen twee mogelijkheden:

  • ofwel vraagt u een kaart aan voor het lopende jaar: je ontvangt uw fokkerskaart, de reeds verschenen nummers van het Vlaams Neerhof en het fokkersboek, waarin uw gegevens echter niet vermeld zullen staan. Op het einde van het jaar zal u een herinnering krijgen van uw vereniging om uw aanvraag voor het komende jaar in te dienen.
  • ofwel vraagt u een kaart aan voor het komende jaar: de aanvraag moet dan ingediend zijn voor februari, waarna het door de verenigingen opgestuurd wordt zodat de gegevens in het fokkersboek komen. U ontvangt uw fokkerskaart, uw fokkersboek (waarin uw gegevens opgenomen zijn) en het juni-nummer als eerste nummer van 4 tijdschriften.

Meer uitleg over waarom dit komt, kan je vinden bij de F.A.Q.'s!

«  
  »
m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31