Rassen

In het submenu kan u per sectie een individuele rassenfiche terugvinden van alle, in België erkende rassen met hierin informatie over het algemeen voorkomen van het ras en enkele typische kenmerken, maar ook interessante weetjes als erkende kleurslagen, ringmaten, gewichten... Bemerk wel dat deze rassenfiches enkel dienen als eerste kennismaking met het ras. Voor meer informatie over de specifieke raskenmerken, verwijzen we u graag door naar de officiële standaarden.

Aangezien het aanmaken van honderden rasfiches en het verzamelen van bijbehorende foto's enige tijd vraagt, kan het zijn dat het ras waar u naar op zoek bent er nog niet tussen staat. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te brengen en danken u alvast voor uw geduld.
Mocht de rassenfiche van uw ras nog ontbreken, dan mag u ons steeds een foto bezorgen van een rastypisch dier!

Hieronder vindt u eveneens de officiële lijsten die u per sectie een overzicht bieden van alle in België erkende rassen en kleurslagen en dit steeds met de officiële, correcte benamingen. Gelieve steeds deze correcte benamingen voor het ras en de kleurslag te gebruiken, zowel bij de aanvraag van de fokkerskaart als bij het inschrijven op tentoonstellingen! Dit voorkomt veel verwarring...

Rassen of soorten die niet in deze lijst voorkomen, mogen niet gekeurd worden op onze tentoonstellingen. Hebt u een niet-erkend ras of een niet-erkende kleurslag, dan kan u dit laten erkennen via een erkenningsprocedure. Is het ras of de kleurslag binnen Europa erkend, dan duurt die procedure één jaar. Iets totaal nieuw laten erkennen kost u drie jaar.
Het reglement kan u hier (in pdf) terugvinden.

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31