Cursusmateriaal

Inleiding tot de anatomie, fysiologie, ziekteleer, erfelijkheidsleer en algemene veeteeltprincipes (2de en herziene uitgave; 178 p. A4-formaat)

Deze cursus is oorspronkelijk ontwikkeld als voorbereidende cursus voor aspirant-keurmeesters voor hoenders, park- en watervogels, duiven, konijnen en cavia's. De volledigheid van het werk, de vlotte schrijfstijl, de verschillende illustrerende tekeningen of begrijpelijk uitgewerkte voorbeelden maken het boek echter ook interessant voor iedere fokker of liefhebber die meer over deze onderwerpen voor zijn specifieke diergroep wil weten.

Zoals de titel al aangeeft, worden verschillende onderwerpen behandeld die essentieel zijn om beter te begrijpen  hoe onze dieren functioneren en dit telkens voor elke diergroep die binnen het werkdomein van het VIVFN valt. Het boek is ingedeeld volgens de verschillende onderdelen die in de titel aan bod komen:

  • Binnen anatomie wordt aan de hand van enkele overzichtelijke tekeningen weergegeven hoe onze dieren er van binnen uit zien, zowel het skelet als de organen.
  • In fysiologie wordt dieper ingegaan op fysiologische processen als de juiste voeding en hoe deze verteerd wordt of de voortplanting in al zijn aspecten.
  • In ziekteleer wordt voor elke diergroep een overzicht gegeven van de meest voorkomende ziektes, hoe je ze kan herkennen aan de hand van hun symptomen en hoe je ze eventueel kan behandelen.
  • Bij erfelijkheidsleer wordt eerst op een begrijpelijke manier en aan de hand van verschillende uitgewerkte voorbeelden de algemene Mendeliaanse genetica uitgelegd (dominant, recessief, epistasie, geslachtsgebonden vererving...) om vervolgens per diergroep de belangrijkste gekende genen te bespreken die van toepassing zijn op onze liefhebberij (veer- en haarkleur, veer- en haarstructuur...)
  • In het laatste hoofdstuk wordt ingegaan op de algemene veeteeltprincipes of met andere woorden: hoe gaat fokken nu eigenlijk in zijn werk? Hierbij wordt ingegaan op specifieke onderwerpen als inteelt, lijnenteelt, berekenen van de graad van verwantschap...


Prijs: 12,00 euro
(+ 3,60 € verzendingskosten).
Zendingen buiten België en binnen Europa: + 6,00 € extra portkosten.

U kan deze cursus bestellen via het online bestelformulier!

«  

mei

  »
m d w d v z z
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31