Breaking News !! Verzamel- en verkoopverbod voor hobbypluimvee !! Update 20/07

Update 20/07 : Het virus blijft overal circuleren. Het FAVV meldt opnieuw 2 nieuwe haarden, deze keer in Lessines (Henegouwen) en Virton (Luxemburg). Het begint erg warm te worden nu voor de jongdierendagen.

Update 17/07 : Opnieuw een uitbraak op een professioneel bedrijf, deze keer in Waregem en dus is het virus nu ook bevestigd in West-Vlaanderen.

Update 16/07 : Opnieuw twee haarden erbij, in totaal reeds 16 nu. Eentje in Ninove en eenje in Eeklo. Het virus zit dus overal. Alleen vaccineren helpt voorkomen. Het is nog niet te laat om dit te doen. Nog niet in orde ? Onmiddellijk dierenarts contacteren !

Update 13/07 : Vrijdag de dertiende en opnieuw een nieuwe haard. Deze keer in Beersel.

Update 09/07 : Weer een nieuwe uitbraak en deze keer op een professioneel bedrijf. Als iemand nog zou twijfelen aan de ernst van de situatie, is het nu toch wel het moment om overtuigd te zijn en actie te ondernemen. Vaccineren is de boodschap !!!

Update 06/07 : Er is opnieuw een uitbraak vastgesteld, deze keer opnieuw in de provincie Hengouwen. Contacteer zo snel mogelijk uw dierenarts, of bij voorkeur een pluimveedierenarts, want de drinkwatervaccins zijn momenteel moeilijk verkrijgbaar !

Update 04/07 : Er is opnieuw een haard vastgesteld in de provincie Ooost-Vlaanderen in Haaltert bij een pluimveehandelaar. De situatie wordt steeds ernstiger. Alle fokkers worden nogmaals opgeroepen om geen enkel risico te nemen en zo snel mogelijk hun dieren te laten vaccineren !

Op basis van de resultaten van het epidemiologisch onderzoek legt het FAVV vanaf 2 juli nieuwe maatregelen op voor alle hobbyhouders van pluimvee in België: op het ganse grondgebied komt er een verbod op het overdragen (verkoop, afstaan, uitwisselen, …) van kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, kwartels, duiven (met uitzondering van wedstrijdduiven), fazanten, patrijzen en loopvogels naar of tussen hobbyhouders en een verbod om met deze vogelsoorten deel te nemen aan verzamelingen (markten, tentoonstellingen, beurzen,…). Deze maatregelen gelden vanaf maandag 2 juli voor een periode van 30 dagen; een eventuele verlenging van deze periode is mogelijk.

Alle fokkers worden opgeroepen om deze maatregelen strikt te respecteren en zo snel mogelijk hun dieren te laten vaccineren.

Voorlopig worden op onze website geen zoekertjes voor pluimvee of duiven meer geplaatst.

«  
  »
m d w d v z z
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30