Aanschaf van park- en watervogels

Op verschillende markten kan men zich eenden, muskuseenden, ganzen, kalkoenen of parelhoenders aanschaffen, waarbij het vaak gaat om vleeshybriden of rasloze dieren. Rasdieren van goede kwaliteit zijn eerder een zeldzaamheid. Wil men beginnen met het houden en fokken van rasdieren, dan kan men best contact opnemen met één van de officiële fokkers om aan goed fokmateriaal te geraken. Park- en watervogels kunnen net als hoenders aangeschaft worden als broedei, als kuiken of als jong of volwassen dier. Voor de discussie over de voor- en nadelen van elk van deze methoden, verwijzen we graag naar 'aanschaf van hoenders'.

Gezonde dieren voelen niet mager aan en hebben een aangesloten verenpak. Controleer of de cloaca proper is en of de dieren vrij zijn van ongedierte. Voor sommige soorten is leewieken toegelaten, voor andere niet. Let hierop wanneer u bepaalde dieren aanschaft!

Wees u er voor de aanschaf van park- of watervogels van bewust dat deze dieren vaak veel geluid produceren. Ganzen werden vroeger als waakdier gehouden en zullen dit ook in uw tuin doen. Ook parelhoenders roepen zeer luid en frequent. Niet iedereen apprecieert dit.

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31